Veilige en duurzame productie
Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijk voor Renske. Vandaar dat we ervoor kiezen om de Chhurpi in België (IFS gecertificeerd) te produceren. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan families in Nepal waar het recept vandaan komt. Daarnaast is echte Yak melk maar beperkt beschikbaar, dit willen we de mensen uit Nepal die de melk hard nodig hebben, niet ontnemen.
Elke Chhurpi wordt gemaakt van 99,9% koemelk (0,01% is zout). Zoals bij de productie van kaas wordt stremsel aan de melk toegevoegd. De melk wordt hierdoor wrongel, deze massa wordt in vocht doorlatende doeken gelegd in een vorm, vervolgens geperst en gedroogd gedurende meer dan 3 maanden.
De Chhurpi is verkrijgbaar in verschillende formaten:
- Extra Small ± 27 gram
- Small ± 41 gram
- Medium ± 61 gram
- Large ± 91 gram
- Extra Large ± 123 gram
- Giant ± 180 gram